REVIEW: Honor Band Z1

REVIEW: Honor Band Z1

In december 2015 heb ik de Honor band Z1 ontvangen. Deze had ik op een donderdag besteld op vmall.eu en werd op maandag afgeleverd door DHL.

Het doosje ziet er weer goed uit. Zoals altijd in het Honor blauw.

Z1 doosje

In dit doosje zit de smartwatch, oplader (zonder stekker), een korte beschrijving en andere verplichte boekjes.

Z1 in doosje

De beschrijving is duidelijk. Het installeren gaat, in mijn ogen, erg makkelijk.

Door de horloge aan de oplader te leggen, gaat hij aan. 

Oplader Z1

Op je smartphone, kan doormiddel van de qr code, moet je de Huawei wear app downloaden.

Hierna kan je je persoonlijke gegevens invullen. De telefoon zal via Bluetooth de smartwatch zoeken. Dit ging bij mij heel snel. Vrijwel direct was de Honor band Z1 gevonden.

Nadat er verbinding was gemaakt tussen de smartphone en smartwatch, stond er een update klaar voor de smartwatch. Tijdens het updaten moet je de smartphone en smartwatch niet gebruiken. Het updaten duurde bij ongeveer 5 minuten. De tijd zal afhangen van de bluetooth verbinding die je hebt.

De datum en tijd staan direct op je smartwatch, doordat hij deze gegevens pakt via je telefoon.

Het scherm van je smartwatch zet je aan door er op te tikken. De gegevens kan je inzien door over het schermpje te schuiven.

Je kan je smartwatch verschillende uiterlijkheden geven. Dit kan je veranderen bij het icoontje met vier blokjes.

Z1 pols

Ook kan je instellen dat je pushberichten ontvangt op de smartwatch. Dit kan je instellen via de app. Je kan allerlei pushberichten ontvangen zoals van je mail, Hangouts en andere messengerapps.

Z1 push

De stappenteller die lijkt redelijk goed te werken. Hij geeft de stappen wel aan de lage kant weer. Op andere stappentellers lijk ik meer stappen te maken dan op de Z1. Nu weet ik niet welke de juiste weergave geeft, aangezien ik op een dag niet zelf mijn stappen zal bijhouden 😉

Ook kan je zien als je gebeld wordt, mits verbonden met je telefoon. Je ziet dan wie je belt en kan de oproep ook afwijzen via de Honor band Z1

Ik heb de smartwatch nu een aantal maanden en bevalt me goed. De meldingen komen goed binnen. Jammer is wel dat een melding niet teruggehaald kan worden.

Ik merk wel dat ik de laatste tijd steeds minder de Z1 om mijn pols draag. Dit heeft enerzijds te maken met het feit dat ik voorheen ook geen horloge droeg, maar ook omdat hij regelmatig opgeladen moet worden.

Dit is niet veel verbeterd nadat er een aantal updates zijn geweest.

Een ander nadeel is dat het scherm niet altijd goed reageert. Je moet soms meerdere malen op het scherm tikken om hem te kunnen bedienen.

Ik heb de Honor Z1 in december via een kortingsactie aangeschaft. Hij koste toen ongeveer 56 euro. Voor deze prijs is het een leuke gadget, horloge, stappenteller en handig om een oproep af te wijzen.

Patrick
#TeamHonorNL

5 thoughts on “REVIEW: Honor Band Z1

Iets opgevallen in dit artikel, of wil je iets vragen? Reageer snel!