Honor 9 aangekondigd: dual camera setup met optische zoom

Honor 9 aangekondigd: dual camera setup met optische zoom

Honor heeft tijdens een eigen evenement in thuisland China officieel de Honor 9 aan het publiek getoond. Het toestel lijkt op zijn voorganger maar beter afgewerkt. De vingerafdrukscanner is aan de voorzijde geplaatst en de dual camera heeft een upgrade gekregen.

 

Specificaties

De Honor 9 heeft een 5,15 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het toestel wordt aangedreven door een eigen Kirin 960 chipset, met 4GB of 6GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB opslaggeheugen.

Achterop zit een dual camera setup van 20 en 12 megapixel. Bij de Honor 9 is hier optische zoom aan toegevoegd, zodat je tot 2 keer meer kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Selfies kun je maken in 8 megapixel.

De accu heeft capaciteit van 3.200 mAH. Met software is de Honor 9 uitgerust met Android 7.0 en Honor’s eigen skin Emui 5.1. Er is ook een geheugenkaartslot aanwezig, waar naast een MicroSD kaart ook twee simkaarten in kwijt kunt.

Beschikbaarheid

Op dit moment weten we niet wanneer de Honor 9 in Nederland verkocht gaat worden en wat de adviesprijs zal zijn. We zullen er waarschijnlijk meer van horen als HONOR op 27 juni in Berlijn een persevenement heeft.

In China is de Honor 9 vanaf 16 juni te koop. Er zullen in China drie verschillende modellen van de Honor 9 worden verkocht. Het standaard model zal 4GB werkgeheugen hebben en 64GB opslagcapaciteit (omgerekend 340 Euro).

Het middelste model 6GB aan werkgeheugen en 64 opslagcapaciteit (omgerekend 360 euro). De exclusieve versie zal 6GB werkgeheugen hebben met 128GB aan opslagcapaciteit (omgerekend 400 euro). Consumenten hebben de keuze uit de kleuren: blauw, zwart, goud en zilver. Op eerdere foto’s waren ook nog andere kleuren zichtbaar. 

 

Iets opgevallen in dit artikel, of wil je iets vragen? Reageer snel!