Honor 7X officieel: 18:9 scherm en dual-camera setup

Honor 7X officieel: 18:9 scherm en dual-camera setup

De Honor 7X is officieel. Het toestel is deze week gepresenteerd in China. Opvallend is het 18:9 scherm met minimale randen en de dual-camera setup.

De Honor 7X is het nieuwste toestel in de X lijn van Honor. Nieuw is het 5,93 inch 18:9 scherm, waardoor er minder schermranden zijn en meer ruimte voor content. De Honor 7X heeft aluminium behuizing met een dual-camera setup op de achterzijde. Vergelijkbaar met de Honor 8 Pro en Honor 9.

Specificaties

De Honor 7X heeft 5,93 inch scherm met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Het scherm heeft minimale randen waardoor meer ruimte is voor content. De dual-camera setup heeft een upgrade gekregen, een 16 megapixel primaire camera en een 2 megapixel monochrome sensor.

De Honor 7X wordt aangestuurd door een HiSilicon Kirin 659 Chipset. Deze Chipset heeft 4 Cortex A53 Cores geklokt op 2,36 GHz en 4 Cortex A53 Cores geklokt op 1,7 GHz.

Er is 4 GB aan werkgeheugen, een hybride sim slot en Micro SD slot, 8 megapixel selfie camera, Bluetooth 4.1. De accu heeft een capaciteit van 3340 mAH. Opladen gaat via de micro-USB poort. Het toestel unlocken doe je met de vingerafdrukscanner op de achterzijde. De software is Android 7.0 met EMUI 5.0.

Europese launch

Honor heeft uitnodigingen naar de pers gestuurd. De fabrikant nodigt pers uit om 5 December naar London te komen.

Op de uitnodiging is een Honor toestel te zien met minimale randen om het scherm. De tekst ‘Max your view’ verwijst ook dat het om een groot toestel gaat.

Ook is op de uitnodiging de hashtag #I00I te zien. Dit verwijst naar de dual-camera setup die het toestel zal krijgen. In de hastag is een 0 opgetuigd als robot. Wat verwijst naar de AI-capaciteiten van het toestel.

Deze System-on-a-chip is geoptimaliseerd voor de werkprocessen van de artificiële intelligentie dankzij de integratie van een Neural Processing Unit (NPU).

Zou Honor de Honor 7X tijdens deze aankondiging naar de Europese markt brengen of is het een nieuw toestel? Wij denken aan de Europese launch van de Honor 7X.

Wanneer het lanceringsevent plaatsvindt in Londen weten we meer over het toestel. Uiteraard doen we uitgebreid verslag van het evenement en lees je erover terug op Honor.nu.

Beschikbaarheid

De Honor 7X is vanaf deze week in China te koop. Het toestel is verkrijgbaar in 3 verschillende modellen: een model met 32gb opslagcapaciteit voor ¥1,299 ($200), een model met 64GB opslagcapaciteit voor ¥1,699 ($250), en een model met 128GB opslagcapaciteit voor ¥1,999 ($305). Met keuze uit de kleuren Aurora Blue, Goud en zwart.

One thought on “Honor 7X officieel: 18:9 scherm en dual-camera setup

Iets opgevallen in dit artikel, of wil je iets vragen? Reageer snel!