Update B340 voor Honor 5X beschikbaar.

Update B340 voor Honor 5X beschikbaar.

Wij lazen op honornews.de dat er een nieuwe update beschikbaar is gekomen voor de Honor 5X. Het build-nummer is: KIW-L21C432B340

Mijn Honor 5x draaide nog op B140 en had dus ook de update naar B330 nog niet gekregen. Deze kreeg ik ook niet via de updater en ook niet via de HiCare app via de optie Rom-upgrade toepassen. Nu heb ik direct gekeken of deze nieuwste versie wel via OTA aangeboden werd. Dat bleek niet het geval. Maar op honornews.de stond wel een link naar de download van deze update: update.zip Dit is dus niet een download via Honor zelf. Dus als jij echt zeker wilt zijn dat de updates die je installeert van Honor afkomstig zijn zal je moeten wachten op OTA of download versie via hihonor.com

Ik heb deze wel op mijn pc gedownload en via usb op mijn telefoon gezet in de map dload. Hierna op de telefoon via de updater laten zoeken naar lokale updates. Toe werd deze gevonden en kon ik gaan installeren. Na de installatie zag ik iets wat ik nog niet eender gezien had. Op het moment dat de installatie op 100% was ging de update software de image nog een keer controleren. Hierna de bekende herstart die normaal altijd wat langer duurt de eerste keer. En dan komt weer de standaard optimalisatie proces. Nadat deze doorlopen was kreeg ik eerst de vraag of ik een Huawei id/account aan wilde maken en of ik nog een vingerafdruk wilde registreren. Dat laatste kon ik overslaan omdat ik dat al eerder gedaan had. Toe kreeg ik de melding dat ik eerst even de google service bij moest gaan werken. Hierna kon ik de telefoon weer gebruiken. Deze draait nu op Android 6.0.1 met EMUI 4.0 en de google beveiligingspatches van 1 juni.

Deze update kunnen jullie nu ook uit gaan voeren als jullie dat willen, maar: maak wel een backup van je gegevens voor het geval het mis gaat en wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten tijdens deze update.

disclaimer

Iets opgevallen in dit artikel, of wil je iets vragen? Reageer snel!