Honor 8 Pro zijn geld meer dan waard

Honor 8 Pro zijn geld meer dan waard

De in April van dit jaar gepresenteerde Honor 8 Pro is een high-end toestel van Honor. Deze vlaggenschip van Honor beschikt over uitstekende specificaties. Wij vertellen je waarom dit toestel de 549 euro meer dan waard is.

Uiterlijk van de Honor 8 Pro

 

Honor 8 Pro

 

Als we het toestel van dichtbij bekijken zien we dat het toestel 5,7 inch groot is, maar door de afgeronde zijkanten ligt het toestel fijn in de hand. De achterzijde is geheel uit één stuk geborsteld metaal gefabriceerd en heeft een doffe uitstraling. Daardoor is het enigszins een beetje stroef en zeker niet glad. De kleuren waarin de Honor 8 Pro te bestellen is zijn Midnight Black, Navy Blue en Platinum Gold.

 

Honor 8 Pro

 

De voorzijde van de Honor 8 Pro heeft een IPS-scherm met een 1440 x 2560 resolutie. Met een pixeldichtheid van 515 PPI, waardoor de kleuren scherp en helder overkomen. Door de zeer kleine schermranden oogt het toestel groter.

Op de achterzijde zit een vingerafdruksensor welke het toestel zeer snel ontgrendeld. Ook op de achterzijden zien we de Dual-camera. Deze horizontaal geplaatste dual-camera heeft 12 megapixels en een dubbele LED tone flitser voor de perfecte foto’s en videos. Terwijl de camera op de voorzijde 8 megapixels heeft met een groot diafragma van f/2.0 zodat het prima met weinig omgevings-licht om kan gaan. Wel kan het aantal instel mogelijkheden als overweldigend over komen.

Zo is er een ruime keuze uit meerdere filters om zo een nog betere foto te maken. Deze kunnen weer naar eigen smaak bewerkt worden door tekst, rond en of vierkante vormen, stickers en nog veel meer toe te voegen.

 

Honor 8 Pro

 

Aan de rechter zijkant is de volume knop met daaronder de aan/uit knop te vinden. Deze zitten op een goede positie en zijn gemakkelijk met éën hand te bedienen. De speaker zit op de onderzijde en zou ons betreft wel beter kunnen. Als we het volume even lekker opschroeven bij een video film vervormd deze.

De rechterzijde van het toestel is gereserveerd voor de sim- tray. Hier hebben we de gebruikelijke keuze om of twee sim-kaarten of een sim-kaart en een Micro-SD kaart te plaatsen. Hierdoor kan het aantal geheugen vergroot worden met maar liefst 128 GB. Het standaard intern geheugen bedraagt 64 GB.

Op de onderzijde van de Honor 8 Pro is de Micro USB-C oplaad aansluiting. Deze geeft de mogelijkheid om het toestel supersnel op te laden. Zo werd de batterij die 4000 mAh groot is in ons geval in 30 minuten tot 50 % opgeladen. In ons geval gaf de batterij s avonds om negen uur aan dat er nog 20% over was, en gaf aan dat het toestel het beste in “accu spaar modus” gezet kon worden.

 

Honor 8 Pro

Honor 8 Pro zo snel als het licht

De Honor 8 Pro is het eerste toestel van Honor dat over 6 GB- RAM werkgeheugen beschikt. Dit in combinatie met een Kirin 960 processor zorgt ervoor dat het toestel supersnel reageert. Met de MAli-G71 GPU uit de fabriek van Huawei kan het toestel alle zware video-games aan. Wel wordt de Honor 8 Pro wat warm als het een tijd gebruikt wordt en of als er video-films afgespeeld worden.

Veder beschikt het toestel over Android versie 7.0 met daarover EMUI 5.0.

De honor 8 Pro is onderandere te koop via:
Belsimpel
Nieuwe mobiel
Coolblue

Iets opgevallen in dit artikel, of wil je iets vragen? Reageer snel!